Foto Herman

De Stichting

Wie zit er achter De Waarde?

Ik ben Herman Punt, oprichter en eigenaar van De Waarde. Tien jaar geleden kwam ik in contact met iemand die ook een kringloopwinkel had en kwam ik in deze bijzonder wereld terecht. 

Het mooie aan De Waarde vind ik dat hier de spullen ten dienste staan van de medewerkers, de inkomsten uit de winkel, via omzet of sponsoring, zetten we enkel in om de medewerkers verder te helpen. Ik geloof er heilig in dat de verkoop van spullen als doel moet hebben om de mensen bij De Waarde een veilige werkplek te geven. Om ze te laten terugkeren in het arbeidsproces, maar vaak ook in de maatschappij, om ze een tweede, of derde of als dat nodig is, een tiende kans te geven. 

Bij De Waarde werken op dit moment rond de 20 mensen tussen de 8 en 40 uur per week. Dit zijn mensen die zich eenzaam voelden thuis en in sociaal isolement zaten, mensen die zijn afgekeurd en een nuttige dagbesteding willen, gepensioneerden, maar ook mensen die naast hun reguliere baan bij De Waarde willen bijdragen aan ons doel. 

Verder hebben we taakgestraften van de reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, het Leger des Heils en mensen die in een penitentiair programma zitten en met een vaste dagbesteding en een enkelband weer aan de maatschappij mogen proeven. 

Voor wie is De Waarde?

Iedereen die een zinvolle dagbesteding wil hebben, is welkom bij De Waarde, voor een dagdeel of een aantal dagdelen per week. Oud of jong, man of vrouw, beperkt of niet, bij ons is er voor iedereen een plekje. 

Als u het leuk vindt om een nuttige dagbesteding te hebben en zich voor ons doel in te zetten, dan bent u natuurlijk van harte welkom bij ons! 

Waarom de naam ‘De Waarde’?

Omdat we geloven dat alles, maar vooral iedereen van waarde is. Alle spullen die bij ons worden gedoneerd, hebben nog een waarde, want kunnen een volgend thuis vinden. 

De aarde heeft waarde, we willen graag onze CO2 voetafdruk zo klein mogelijk maken en hergebruiken wat opnieuw gebruikt kan worden. Wat we echt niet meer kunnen hergebruiken, gaat naar het oud papier, oud ijzer of Wecycle. 

Goede doelen

De Waarde steunt een vast aantal goede doelen. Dit zijn onder meer Stichting Destino (www.stichtingdestino.com), Make a Wish Nederland (www.makeawishnederland.org) en natuurlijk haar eigen medewerkers. 

De Waarde steunt haar goede doelen met gemiddeld  €1.500,- per maand.